Tag: еко-пријателски дизајн

Purodeco

Finding Inspiration in Eco Chic Design Ideas

Finding Inspiration in Eco Chic Design Ideas can save you money. It helps save the environment. Sure, it is true that making more eco-friendly decisions can do both of these things, but going green can also instill a… Прочитај Повеќе

Innovative contemporary Scandinavian design

Be&liv creates innovative and contemporary Scandinavian design. They have some great news in their lineup this year. The Blossom lampshades and a new summery color of the Petals fruit bowl – dusty pink. And also a whole new… Прочитај Повеќе

Андерсен & Voll затворен градина во млекото

А за собирање на специјализирани алатки, Затворен Градинарство Проектот е сон урбана зелена палецот е. Дизајнирано од норвешката дизајн студио Андерсен & Voll за канадскиот магазин Mjölk, which pairs international designers with local artisans to create small homeware… Прочитај Повеќе

New products from be&живот

биде&Лив имаат некои нови производи, Цвет свеќа сопственикот & Ливчиња овошје сад. Сите производи се дизајнирани рамен и лесно се mailable и тие цветаат по собранието. биде&Лив е скандинавските дизајн бренд за современите подароци, home decor and lifestyle… Прочитај Повеќе

Стакло Вуд од страна на Алекса Lixfeld дизајн студио

Alexa Lixfeld дизајн студио со седиште во Хамбург, Германија има портфолио која се движи во текот на еден голем избор на проекти, од прибор за на маса и кашмир производи за деца кукли и мирис. Alexa Lixfeld design studio experiments with textures and… Прочитај Повеќе

Зелен растителен тренд

Зелени растенија се никнуваат насекаде во последно време, со цел да се донесат природа во внатрешноста животната средина. Како ние стануваме повеќе урбанизираниот и надворешен простор поскапоцено, балкон и зелена затворен садење станува се повеќе инвентивни. Tables and shelving… Прочитај Повеќе

Медузата INK столче нови во во Фолклор

Медузата INK столче направени од страна претвори пепел од Феликс Меккормак достапни од Фолклор. Ова е прв во збирка на мебел кој користи лигњи мастило, како дрво боја. The inspiration comes from the way coloured slips are often applied to… Прочитај Повеќе

Ларс Beller Fjetland за 100% Норвешка во шатор Лондон

100% Норвешка во шатор Лондон 2013 – Ларс Bjeller Fjetland дизајни мебел att постигнува чувство на botheration безвременост и издржливост. Оваа година тој претставува еднакви и дамска Шапка клош, производи thatwill траат генерации.     Lars Beller… Прочитај Повеќе