Tag: животната средина дизајн

Purodeco

Keep it Natural

An increasing number of interior designers seem to be turning to Mother Nature for inspiration these days, so it is not a surprise that décors starring organic elements are IN this year. If you are considering jumping on… Прочитај Повеќе

Медузата INK столче нови во во Фолклор

Медузата INK столче направени од страна претвори пепел од Феликс Меккормак достапни од Фолклор. Ова е прв во збирка на мебел кој користи лигњи мастило, како дрво боја. The inspiration comes from the way coloured slips are often applied to… Прочитај Повеќе

Филип Од Харе 100% Норвешка во шатор Лондон

100% Норвешка во шатор Лондон 2013 - Новиот бран на дизајн од земјата на фјордови! Планините врз дизајнер Филип Од Харе е еден од 10 x 10 designers to feature in the showcase at… Прочитај Повеќе

На ecofriendly Бинди, Дот ко табуретка

На ecofriendly Бинди, Дот ко табуретка тоа е текстилната ко табуретка инспирирани од шарени Bindis дека индиски жени носат на нивните чела. Произлегуваат полкови точка модел е енергична претстава создадена од отфрлените свила sarees.

Ecofriendly Pompom ко табуретка

Не само што се ова ecofriendly светла боја Pompom ко табуретка неверојатно убава, но тоа, исто така, има историја зад себе. Приказната на Pom Pom ко табуретка е дека тоа е направен од рециклирани свила saree е. Авни Студио, индиски дизајнер,… Прочитај Повеќе

Jurianne Материја pop-up риба

Слатка и чуден pop-up риба, најдат на Blomme кои располага подарок и внатрешни статии и други големи нешта од Холандија. Овие графички дела pop-up риба дизајниран од страна на Jurianne материјата се појави недооценено, but see what happens… Прочитај Повеќе

1 Објектот во 1 Минута од Пјер Лота

Француски дизајнер Пјер Лота го започна проект што тој го нарекува 1 Објектот во 1 Минута од Пјер Лота. He creates a video of him assembling one of his own awesome designs pieces from improvised materials and makes… Прочитај Повеќе

Plumen - Првиот светски дизајнер за заштеда на енергија сијалица

Plumen е првиот светски дизајнер заштеда на енергија сијалица, дизајниран од страна на Hulger & Самуел Вилкинсон. Името Plumen доаѓа од "Перо,"Декоративните пердуви од птици и" лумен,"Единица на светлината.     Plumen… Прочитај Повеќе