Iittala Plektra stool_

Iittala Plektra stool and side table

Iittala newly launched the clever and versatile Plektra stool. Designed by Ineke Hans, Plektra is a lovely addition to Iittala’s interior collection. Plektra holds the middle ground between side table and stool.

Hegne by Kristine Bjaadal

Hegne by Kristine Bjaadal

Kristine Bjaadal presented her brand new prototypes Hegne in Milan last week. Hegne is a container in turned wood with a ceramic dome lid. The dome has an oculus serving as a knob. Hegne is something in-between a… Прочитај Повеќе

Hoptimist-makes-you-smile-Bimble-pink-grey-Purodeco

Hoptimist – прави да се насмее

Овие слатки и многу оптимистички момци и девојки се нарекуваат Hoptimists. Тие се дизајнирани од страна на данскиот дизајнер на мебел Ханс Густав Ehrenreich. На Hoptimist симболизира радоста на животот и нивната едноставна мисија е само за да ве натера да се насмевнам. И… Прочитај Повеќе

Saddle Chair via Purodeco

Седло Чаир

Во подароци & Внатрешни саем во Lillestrøm минатата недела паднав во љубов со убава јавачки Чаир дизајниран од страна на Енџел, Wyller & Aarseth. Комбинирање гнездо-како косинус на солидна структура, тоа е скромна и пријателски стол…. Прочитај Повеќе

Soft nature home

Мека природата дома

Насловна турнеја | Неутрални бои и меки природата го карактеризираат овој стан во Копенхаген. А голем микс на земјените тонови, a lots of beautiful wood and stone elements combined with vintage and second-hand finds creates a really interesting Scandinavian… Прочитај Повеќе

Chair No. 14 the chair of chairs via Purodeco

Не стол 14 – претседател на столици

Не стол 14 има совршен дизајн за кафулиња, ресторани и станбени јадење каде класичен европски стил е саканиот. Таму не е многу да се каже за овие класични bentwood столици, other than they are elegant and undeniably appropriate… Прочитај Повеќе

The Baines and Fricker Fruit Crate Unit via Purodeco 8

Овошје гајба единица

На Бејнс & Fricker овошје гајба Одделение користи современа појавува на бои и кул графика да се направи функционална парче повеќе фитинг за дома. Ниската, slender Fruit Crate unit doesn’t take up a great deal of space and offers a… Прочитај Повеќе

Home tour_Melbourne apartment in Plywood via Purodeco

Насловна турнеја | Мелбурн стан во иверица

Ова Мелбурн стан во иверица од Клер братучеди архитекти е недооценено градот рампа наменета за една млада фамилија. Се наоѓа во зградата на наследство-листата во Мелбурн КБР, the apartment is blessed with high ceilings and abundant natural light… Прочитај Повеќе